About

In juli 2016 vertrekken we voor een jaar op reis met onze zeilboot.

Mijn naam is Pleuni en ik ben 34 jaar oud. Een aantal maanden geleden heb ik aangekondigd mijn baan als lerarenopleider op te zeggen. Begin juli vertrek ik namelijk samen met Jouke en onze boot voor een jaar naar waar de wind ons brengt... Ons plan is om de Atlantische Oceaan over te steken, rond te varen op de Caraïben en weer terug te varen. Ik heb alleen een zeil-cv van drie regels en ben niet echt avontuurlijk, ook heb ik niet zoveel met water (ik heb mijn A nooit gehaald). Desalniettemin denk ik dat deze reis de reis van mijn leven gaat worden!
Jouke (35 jaar oud) is mijn vriend en gelukkig wel een ervaren zeiler. Jouke werkt nu nog als ict-consultant in verschillende ziekenhuizen. Hij heeft deze blog vormgegeven en hij zal ook tijdens de reis de meer technische en visuele taken van het bloggen en vloggen op zich nemen.
In juli 2016 vertrekken we met Island Lady. Dit is een stalen tweemaster gebouwd halverwege de vijftiger jaren van de vorige eeuw die we in maart 2015 hebben gekocht.
Waarom ik deze reis eigenlijk ga maken? Het lijkt me heerlijk om een jaar lang iets heel anders te doen: continu buiten zijn, samen reizen, met de boot op pad zijn en bijkomen van alle superspannende situaties.
Deze blog gaat dus over onze zeilreis. Ik zal hier eerst bloggen over de voorbereidingen. Als we op reis zijn, ga ik vertellen over de plekken waar we komen, hoe het ons aan boord vergaat, welke vissen we vangen en of de boot er ook nog steeds zin in heeft. Tijdens de trip post ik wekelijks een bericht.
Nu zijn wij nog in Amsterdam en de boot is nog in Monnickendam.